Stołówka szkolna – jadłospis
Data /dzień | Śniadanie | Obiad – zupa | Obiad – drugie danie | Podwieczorek
| |
13.09.2021 | Poniedziałek | Płatki na mleku (120 ml) Pieczywo mieszane(35g) masło (5g) pasztet(10g) szynka(20g) sałata(10g) ogórek papryka(10g)herbata miętowa (200 ml)II śniadanie – banan | Zupa jarzynowa (200/250ml) | Makaron z truskawkami (200/250g) Woda/ (200ml) | Placki z jabłkiem (80g) |
14.09.2021 | Wtorek | Jajecznica na masełku(60g) pieczywo staropolskie (35g) masło(5g) polędwica(20g) ser żółty(20g)Pomidor(5g) ogórek(5g)Herbata z cytryna (200ml)II śniadanie- melon | Zupa krupnik (200/250ml) | Udko pieczone z kurczaka (80/100) ziemniaki (150g) surówka ze świeżej kapusty (35g) woda / kompot (200 ml) | Parówka w cieście francuskim ( 60g) |
15.09.2021 | Środa | Zacierka mleczna(120 ml) Pieczywo mieszane(35g) masło(5g) ser(10g) krakowska (20g) pomidor (5g) papryka(5g) sałata herbata rumiankowa(200 ml) II śniadanie- pomidor koktajlowy | Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym (200/250ml) | Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (200/250g) Woda (200ml) | Koktajl owocowy (150ml) |
16.09.2021 | czwartek | Kakao(150 ml) pieczywo mieszane (35g) masło(5g) ser żółty(20g) dżem papryka szynka got. (20g) ogórek (5g) sałata Herbata owocowa (200 ml) II śniadanie-śliwka | Zupa buraczkowa (250 ml) | Bitki wołowe (80-100g) kasza(150g) surówka z ogórka kiszonego i pory (35g) Woda z cytryną (200 ml) | Warkocz z kruszonką (70g) herbatka ziołowa (200 ml) |
17.09.2021 | Piątek | Pstrąg wędzony(20g) Pieczywo mieszane( 35g) herbata rumiankowa(200 ml) II Śniadanie – jabłko | Zupa rosół z makaronem i zieloną pietruszką (200/250ml) | Łosoś opiekany(80/100g) ziemniaki(150g), surówka z kiszonej kapustki (35g) woda z cytryną (200 ml) | Jogurt owocowy (120g) |
Data dzień | Śniadanie | Obiad – zupa | Obiad – drugie danie | Podwieczorek | |
20.09.2021 | Poniedziałek | Parówka na ciepło (60g) Pieczywo mieszane(35g) masło (5g) dżem(10g) szynka(20g) sałata(10g) pomidor rzodkiewka(10g) herbata miętowa (200ml) II śniadanie – pomidor koktajlowy | Zupa pomidorowa (200/250ml) | Placki ziemniaczane(200/250g) Woda/kompot(200ml) | Koktajl truskawkowy (200ml) herbatniki |
21.09.2021 | Wtorek | Zupa mleczna (120ml) staropolskie (35g) masło(5g) krakowska(20g) ser żółty(20g) sałata pasztet(10g) pomidor (5g) papryka (5g) herbata owocowa (200ml) II śniadanie- winogrono | Zupa koperkowa (200/250ml) | Kotlet pożarski (80/100) ziemniaki(150g) surówka sezonowa(35g) woda / (200ml) | Bananowiec(80g) (Wypiek własny) Sok owocowy(150ml)
|
22.09.2021 | Środa | Jajko gotowane (0,5szt)Pieczywo mieszane(35g) masło(5g) ser(10g) polędwica (20g) ogórek(5g) sałata papryka(5g) sałata herbata ziołowa(200ml) II śniadanie- mandarynka | Zupa ziemniaczana na wędzące (200/250ml) | Spaghetti bolognese (200/250g) Woda z cytryną(200ml) | Kaszka manna z musem malinowym( 120g) |
23.09.2021 | czwartek | Kakao(150ml) pieczywo mieszane (35g) masło(5g) ser żółty(20g) serek śmietankowy pomidor krakowska(20g) ogórek kiszony(5g) sałata Herbata z cytryną(200ml) II śniadanie-banan | Zupa neapolitańska z makaronem (200/250ml) | Bitki ze schabu (80-100g) kasza(150g) buraczki (35g) Woda/ sok owocowy(200ml) | Bułka maślana z masłem (80g) herbata miętowa |
24.09.2021 | Piątek | Pasta jajeczna(20g) Pieczywo mieszane ( 35g) z masłem, (5g) ser żółty,(20g) ogórek małosolny(10g), herbata rumiankowa(200ml) II Śniadanie – jabłko | Zupa rosół z makaronem i zieloną pietruszką (200/250ml) | Kotlet rybny z dorsza(80/100g) ziemniaki(150g), surówka z kiszonej kapustki (35g) woda z cytryną(200ml) | Deser mleczny (120g) |
Informacja w sprawie zawartych w jadłospisie substancji i produktów powodujących alergie lub nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 dnia 25.10.2011r. Jadłospis zawiera: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, ryby i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, syrop glukozowy.
Informacja w sprawie zawartych w jadłospisie substancji i produktów powodujących alergie lub nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 dnia 25.10.2011r. Jadłospis zawiera: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, ryby i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, syrop glukozowy.