Stołówka szkolna – jadłospis

Data /dzieńŚniadanieObiad – zupaObiad – drugie danie 

Podwieczorek

 

13.09.2021PoniedziałekPłatki na mleku (120 ml) Pieczywo mieszane(35g)
masło (5g) pasztet(10g) szynka(20g) sałata(10g)
ogórek papryka(10g)herbata miętowa (200 ml)II śniadanie – banan
Zupa jarzynowa

(200/250ml)

Makaron z truskawkami (200/250g)

Woda/ (200ml)

Placki z jabłkiem (80g)
14.09.2021WtorekJajecznica na masełku(60g) pieczywo staropolskie (35g) masło(5g) polędwica(20g)
ser żółty(20g)Pomidor(5g) ogórek(5g)Herbata z cytryna (200ml)II śniadanie- melon
Zupa

krupnik

(200/250ml)

Udko pieczone z kurczaka (80/100) ziemniaki (150g) surówka ze świeżej kapusty (35g)

woda / kompot (200 ml)

Parówka w cieście francuskim ( 60g)
15.09.2021ŚrodaZacierka mleczna(120 ml) Pieczywo mieszane(35g) masło(5g) ser(10g) krakowska (20g) pomidor (5g) papryka(5g)  sałata

herbata rumiankowa(200 ml)

II śniadanie- pomidor koktajlowy

Krem dyniowy

z groszkiem ptysiowym

(200/250ml)

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (200/250g)

Woda (200ml)

Koktajl owocowy

(150ml)

16.09.2021czwartekKakao(150 ml) pieczywo mieszane (35g) masło(5g) ser żółty(20g) dżem papryka szynka got. (20g) ogórek (5g) sałata

Herbata owocowa (200 ml)

II śniadanie-śliwka

Zupa buraczkowa (250 ml)Bitki wołowe (80-100g) kasza(150g) surówka

z ogórka kiszonego i pory (35g)

Woda z cytryną (200 ml)

Warkocz z kruszonką

(70g) herbatka ziołowa (200 ml)

17.09.2021PiątekPstrąg wędzony(20g)

Pieczywo mieszane( 35g)
masłem, (5g) ser żółty,(20g) ogórek kiszony(10g),

herbata rumiankowa(200 ml)

II Śniadanie – jabłko

Zupa rosół

z makaronem

i zieloną pietruszką

(200/250ml)

Łosoś opiekany(80/100g)

ziemniaki(150g), surówka

z kiszonej kapustki (35g)

woda z cytryną (200 ml)

Jogurt owocowy

(120g)

 

Data dzieńŚniadanieObiad – zupaObiad – drugie daniePodwieczorek
20.09.2021PoniedziałekParówka na ciepło (60g) Pieczywo mieszane(35g) masło (5g) dżem(10g) szynka(20g) sałata(10g) pomidor rzodkiewka(10g)

herbata miętowa (200ml)

II śniadanie – pomidor koktajlowy

Zupa pomidorowa (200/250ml)Placki ziemniaczane(200/250g)

Woda/kompot(200ml)

Koktajl truskawkowy (200ml)

herbatniki

21.09.2021WtorekZupa mleczna (120ml) staropolskie (35g) masło(5g) krakowska(20g) ser żółty(20g) sałata pasztet(10g) pomidor (5g) papryka (5g)

herbata owocowa (200ml)

II śniadanie- winogrono

Zupa koperkowa (200/250ml)Kotlet pożarski (80/100) ziemniaki(150g) surówka sezonowa(35g)

woda / (200ml)

Bananowiec(80g) (Wypiek własny)

Sok owocowy(150ml)

 

22.09.2021ŚrodaJajko gotowane (0,5szt)Pieczywo mieszane(35g) masło(5g) ser(10g) polędwica (20g) ogórek(5g) sałata papryka(5g)  sałata

herbata ziołowa(200ml)

II śniadanie- mandarynka

Zupa ziemniaczana

na wędzące

(200/250ml)

Spaghetti bolognese (200/250g)

Woda z cytryną(200ml)

Kaszka manna z musem malinowym( 120g)
23.09.2021czwartekKakao(150ml) pieczywo mieszane (35g) masło(5g) ser żółty(20g) serek śmietankowy pomidor krakowska(20g) ogórek kiszony(5g) sałata

Herbata z cytryną(200ml)

II śniadanie-banan

Zupa neapolitańska

z makaronem

(200/250ml)

Bitki ze schabu (80-100g) kasza(150g) buraczki (35g)

Woda/ sok owocowy(200ml)

Bułka maślana z masłem (80g) herbata miętowa
24.09.2021PiątekPasta jajeczna(20g)

Pieczywo mieszane ( 35g)

masłem, (5g) ser żółty,(20g) ogórek małosolny(10g),

herbata rumiankowa(200ml)

II Śniadanie – jabłko

Zupa rosół

z makaronem

i zieloną pietruszką

(200/250ml)

Kotlet rybny z dorsza(80/100g)

ziemniaki(150g), surówka

z kiszonej kapustki (35g)

woda z cytryną(200ml)

Deser mleczny

(120g)

Informacja w sprawie zawartych w jadłospisie substancji i produktów powodujących alergie lub nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011  dnia 25.10.2011r.  Jadłospis zawiera: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, ryby i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, syrop glukozowy.

 

Informacja w sprawie zawartych w jadłospisie substancji i produktów powodujących alergie lub nietolerancji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011  dnia 25.10.2011r.  Jadłospis zawiera: mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), jaja i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, ryby i produkty pochodne, seler i produkty pochodne, syrop glukozowy.

Zobacz również...

Skip to content