Warsztaty kulinarne to kolejne wyzwanie dla dzieci ze szkoły promującej zdrowie.

Klasa IIA wybrała się do „Przystani na rybę” znajdującej się w bezpośrednim sąsiedztwie Domu Bankietowego Grinholc w Rumi na ciekawe zajęcia kulinarne. Celem naszej wizyty było przybliżenie pracy kucharza, zdobycie informacji na temat prawidłowego odżywiania się oraz stworzenie własnego wypieku. Dzieci mogły pod czujnym okiem szefa kuchni p. Mariusza Buczkowskiego i p. menadżer Katarzyny Łabuńskiej przygotować  i udekorować muffinki, a także zwiedzić kuchnię. Czekały na nas także inne atrakcyjne niespodzianki – zagadki na temat zdrowego żywienia oraz rozwijanie i doskonalenie zmysłów smaku, zapachu, dotyku, wzroku podczas degustacji przepysznych egzotycznych owoców. Było miło, pysznie  i zdrowo.

Zobacz również...