Zapytanie ofertowe – dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej
Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych przez okres 12 miesięcy tj. od 01 października 2019 r. do 28 sierpnia 2020 roku. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony następnego dnia od telefonicznego złożenia zamówienia
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych w ramach całego zamówienia. Nie dopuszcza dzielenia w ramach poszczególnych części.
Uwaga: Istotne warunki zamówienia.
Szacunkowa ilość zamówienia z podziałem na części:
Podstawą wyboru oferty będzie najkorzystniejsza / najtańsza oferta brutto.
- Wykonawca związany jest ofertą 30 dni.
- Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
- Realizacja zamówienia : od 01.10.2019 r. do 28.08.2020 r.
- Dostawy do Zamawiającego Wykonawca ma realizować własnym środkiem transportu, po zamówieniu ze strony Zamawiającego: telefon, e-mail, pismo.
- Postępowanie prowadzone jest w języku polskim.
- Oferent może złożyć tylko jedna ofertę – na całe zamówienie lub na wybrane części.
Dokumenty, jakie Wykonawca powinien załączyć do oferty:
Zamawiający wymaga, aby każda oferta zawierała minimum następujące dokumenty:
- Wypełniony i podpisany przez Wykonawcę formularz cenowo-ofertowy – wg. załączonego wzoru formularza ofertowego – załącznik 1.
- Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty cenowej – w postaci oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do podpisywania oferty.
- Informacje o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń i dokumentów.
Wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy mogą przekazywać pisemnie, za pomocą faksu lub drogą elektroniczną:
- Osoby po stronie Zamawiającego uprawnione do porozumiewania się z Wykonawcami.
Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienia. Osobą wskazaną do kontaktu jest p. Beata Kędzierska – dyrektor w Szkole Podstawowej nr 10 w Rumi w godzinach pracy szkoły tj.: poniedziałek-piątek w godz.9.00-14.00, pod numerem telefonu 586713162
- Miejsce, termin oraz sposoby składania ofert.
Ofertę cenową należy złożyć w siedzibie Zamawiającego w wybrany sposób:
– osobiście/ pocztą/ kurierem na adres: Szkoła Podstawowa nr 10 w Rumi, ul. Górnicza 19, 84-230 Rumia
– za pośrednictwem Internetu – e-mail sp10@rumia.edu.pl
Ofertę należy złożyć do dnia 13 września 2019 r. do godz. 12.00
Otwarcie ofert nastąpi w dniu 14 września 2019 r. o godz. 13.00. O wynikach postępowania Zamawiający zawiadomi pisemnie Oferentów w ciągu 7 dni od dnia otwarcia i rozstrzygnięcia postępowania.
- Na załączonym formularzu cenowo-ofertowym, należy przedstawić cenę netto i brutto
za wykonanie / udzielenie przedmiotu zamówienia oraz podać wysokość stawki podatku VAT. Należy podać cenę jednostkową za daną część lub cenę całego zamówienia. - Wartość cenową należy podać w złotych polskich cyfrą – z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku oraz słownie.
- Cena powinna zawierać wszelkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia– SP 10 w Rumi
- Wszelkie rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą odbywać się będą w złotych polskich.
VIII. Kryterium wybory oferty.
Kryterium wyboru oferty jest najniższa cena brutto za daną część lub w przypadku ofert całościowych za całe zamówienie.
- Informacje o formalnościach
- Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty, Zamawiający zawiadomi wszystkich Wykonawców, którzy ubiegali się o udzielenie zamówienia..
- Zamawiający zawrze umowę z wybranym Wykonawcą po przekazaniu zawiadomienia
o wyborze Wykonawcy, ale nie później niż w terminie związania ofertą. - Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana uchyli się od zawarcia umowy, Zamawiający wybierze kolejną ofertę najkorzystniejszą spośród złożonych ofert, bez przeprowadzania ich ponownej oceny.
- Do prowadzonego postępowania nie przysługują Wykonawcom środki ochrony prawnej określone w przepisach Ustawy Prawo zamówień publicznych tj. odwołanie, skarga.
- Niniejsze postępowania prowadzone jest na zasadach opartych na wewnętrznych uregulowaniach organizacyjnych Zamawiającego. Nie mają tu zastosowania przepisy Ustawy Prawo zamówień publicznych.
Klauzula informacyjna:
Zgodnie z wymogami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) („RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach:
Administratorem Państwa danych osobowych jest Szkoła Podstawowa Nr 10 im. Jana Brzechwy z siedzibą przy ul. Górniczej 19 w Rumi.
Dane kontaktowe:
84-230 Rumia ul. Górnicza 19
tel. (+48) 58 671 31 62
e-mail: sp10@rumia.edu.pl
Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji obecnego procesu rekrutacyjnego, w przypadku wyrażenia przez Panią/Pana wyraźnej i dobrowolnej zgody, także dla potrzeb przyszłych rekrutacji na stanowiska pracy w Szkole Podstawowej Nr 10 w Rumi
Dane będą przetwarzane na podstawie ustawy z dnia 26.06.1974 Kodeks Pracy oraz ustawy z dnia 21.11.2008 o pracownikach samorządowych. W przypadku podania danych osobowych wykraczających poza zakres wymagań określonych w ogłoszeniu o naborze, dane będą przetwarzane na podstawie wyrażonej zgody.
Dane osobowe będą przekazywane i udostępniane wyłącznie podmiotom uprawnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa. W przypadku wygrania naboru dane osobowe wybranego kandydata w zakresie imienia i nazwiska oraz adresu zamieszkania w myśl przepisów Kodeksu cywilnego zostaną umieszczone w Biuletynie Informacji Publicznej Szkoły oraz na stronie internetowej szkoły na okres co najmniej 3 miesięcy.
Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych, żądania ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania danych lub ich usunięcia. Wniesienie żądania usunięcia danych jest równoznaczne z rezygnacją z udziału w procesie rekrutacyjnym. Mają Państwo prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych wykraczających poza wymagania określone w ogłoszeniu o naborze w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Cofnięcie zgody powinno nastąpić w trybie analogicznym jak wyrażenie zgody na przetwarzanie danych.
W przypadku stwierdzenia naruszenia przepisów RODO podczas przetwarzania danych osobowych, przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych pod adresem: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
Podanie danych osobowych wynikających bezpośrednio z przepisów prawa jest obligatoryjne. Zaniechanie ich podania skutkuje niemożnością realizacji procesu rekrutacji. Podanie pozostałych danych (nie objętych wymaganiami określonymi w ogłoszeniu o naborze) jest dobrowolne, jednak zaniechanie ich podania utrudni realizację procesu rekrutacji.
Państwa dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również profilowane.
Uwaga!
Podana ilość orientacyjnego zapotrzebowania w okresie 12 miesięcy może różnić się od ilości zamawianej przez Zamawiającego po podpisaniu umowy.
Uwaga: Istotne warunki zamówienia.
Szacunkowa ilość zamówienia z podziałem na części:
Część 1 produkty zwierzęce , mięso i produkty mięsne
* łopatka 200 kg
* szynka 500 kg
* schab wieprzowy bez kości – 620 kg
* żeberka 50 kg
* udo z kurczaka – 200 kg
* piersi z kurczaka – 400 kg
* kiełbasa żywiecka – 82 kg
* wołowina zrazowa – 100 kg
* rozbeft 30 kg
* szponder – 20 kg
* gulaszowe – 60 kg
* piersi z indyka – 100 kg
* medaliony – 120 kg
* skrzydło indyka– 40 kg
* udziec z indyka 100 kg
Część 2 dostawa produktów mleczarskich
* ser żółty parmezan/gouda – 10 kg
* twaróg w wiaderkach „Piątnica” 1 kg – – 34 kg
* jogurt owocowy „Jogobella” 125 ml – 1530 szt.
* jogurt naturalny 450 g grecki – 100 szt.
* śmietana „Piątnica” 18% – 340 szt.
* śmietana 12% 50 ml delikatesowa – 340 szt.
* mleko 1litr 3,2 % „Mlekowita” – 120 kartonów
*serek Danio – 1000 szt
Część 3 dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
* bułka tarta „Mamut”- 20 kg
Część 4 dostawa produktów mrożonych
* mieszanka warzywna 2,5 kg (7 składnikowa) –20 szt.
Część 5 dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa oraz podobne produkty
* ziemniaki – 4800 kg
* marchew – 420 kg
* pietruszka korzeń- 20 kg
*pietruszka natka 300 szt.
* cebula – 150 kg
* por – 20 kg
* seler – 25 kg
* koperek 230 szt.
* szczypiorek 80 szt.
* kapusta biała – 440 kg
* kapusta pekińska – 50 kg
*kapusta czerwona 60 kg
* burak czerwony – 270 kg
* kapusta kiszona „Rachanowski” – 280 kg
* fasola Jaś – 90 kg
* groch łuskany – 55 kg
* ogórek kiszony „Rachanowski” – 270 kg
* ogórek małosolny 8 kg
* ogórek świeży 140 kg
* pieczarka- 90 kg
* kalafior 80 kg
* sałata lodowa 120 szt.
*papryka czerwona 100 kg
* brukiew 15 kg
* pomidory w puszce 1,60 1 kg – 40 szt.
*kukurydza konserwowa Dawtona 2,4 kg – 15 p
* fasola czerwona Dawtona 0,5 kg – 15 szt.
* cytryny 85 kg
* banan – 300 kg
* mandarynka – 160 kg
* gruszka 110 kg
* pomarańcze 150 kg
*pomidory 10 kg
* arbuz 250 kg
* kiwi 140 kg
*biała rzodkiew 20 kg
* rzodkiewka 100 p
* kalarepa 50 szt.
* nektarynki 75 kg
* truskawki 60 kg
Część 6 dostawa różnych produktów spożywczych , oleje, produkty przemiału ziarna
* sól Vita – 110 kg
* pieprz czarny, mielony „Prymat” – 200 p.
* zioła prowansalskie „Prymat” – 50 p.
* majonez Winiary we 0,5 – 50 l
* czosnek mielony „Prymat” 30 szt.
* czosnek w ząbkach „Prymat” – 25 główek
* koncentrat do barszczu w butelkach „Krakus” – 30 szt.
* papryka słodka mielona „Prymat” – 50 p.
* rodzynki 500 g „Bakaland” – 10 p.
* majeranek „Prymat” 160 szt.
* przyprawa oregano „Prymat” – 50 p.
* ziele angielskie „Prymat” – 30 p.
* bazylia „Prymat” 30 p.
* liść laurowy „Prymat” – 30 p.
* śliwki suszone 100 g. „Bakaland” – 15 p.
* cukier 1 kg. – 110 kg.
* cukier waniliowy „Gellwe” – 30 szt.
* cukier puder 500 g –20 szt .
* mąka tortowa z kłoskiem – 20 kg
* mąka wrocławska – 100 kg
* mąka ziemniaczana -20 kg
* ananasy 0,5 kg w puszce – 30p.
* koncentrat pomidorowy „ Włocławek” – 1 kg– 140 szt.
* ryż paraboliczny – 100 kg
* kasza jęczmienna– 30 kg
* kasza bulgur 50 paczek
* makaron nitki „Lubella” – 100 paczek
* makaron wstążka „Lubella” – 50 paczek
* makaron łazanki „Lubella” 40 paczek
* olej rzepakowy ( 5l) – 180 l
* miód płynny 0,5 l – 40 szt.
* masło klarowane 65 kg
* kakao DE COMORENO 10 paczek
* orzechy włoskie łuskane „Bakaland” 500 g – 10 p
* cynamon „Prymat” – 25 p.
* musztarda sarepska – 2 szt
Część 7 dostawa – jajka
* jaja –2700 szt.
Część 8 dostawa – ryby
* ryba dorsz – 100kg
Podstawą wyboru oferty będzie najkorzystniejsza oferta brutto
Załącznik nr 1
………………………dnia………….
Nazwa wykonawcy ………………………………………………..
Adres wykonawcy ………………………………………………..
Tel./fax, adres e-mail: ………………………………………………..
…………………………………………………
OFERTA – FORMULARZ CENOWY
Do zamówienia ofertowego na zadanie – „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Jana Brzechwy nr 10 w Rumi w roku 2019/20”.
Nazwa i adres Wykonawcy
……………………………………….
……………………………………….
……………………………………….
Nr NIP………………………………………….
Nr fax……………………………………………
Adres e-mail………………………………….
Składam/y ofertę zgodnie z wymaganiami i opisem zawartym w Zapytaniu ofertowym –
Część 1- na kwotę:
Wartość brutto ……………………………………………………………………………zł
Słownie:…………………………………………………………………………………….
Część 2 -na kwotę:
Wartość brutto ……………………………………………………………………………zł
Słownie:…………………………………………………………………………………….
Część 3 -na kwotę:
Wartość brutto ……………………………………………………………………………zł
Słownie:…………………………………………………………………………………….
Część 4 -na kwotę:
Wartość brutto ……………………………………………………………………………zł
Słownie:…………………………………………………………………………………….
Część 5 -na kwotę:
Wartość brutto ……………………………………………………………………………zł
Słownie:…………………………………………………………………………………….
Część 6 -na kwotę:
Wartość brutto ……………………………………………………………………………zł
Słownie:…………………………………………………………………………………….
Część 7 -na kwotę:
Wartość brutto ……………………………………………………………………………zł
Słownie:…………………………………………………………………………………….
Część 8 -na kwotę:
Wartość brutto ……………………………………………………………………………zł
Słownie:…………………………………………………………………………………….
Wartość całego zamówienia – wszystkie części – na kwotę:
Wartość brutto ……………………………………………………………………………zł
Słownie:…………………………………………………………………………………….
Zobowiązujemy się do wykonania zamówienia w terminie: pierwsze zamówienie 5 dni od otrzymania zamówienia, ostatnie zamówienie do dnia 31 sierpnia 2020 r.– według potrzeb dostaw- zamówień zgłaszanych przez Zamawiającego.
Oferujemy następujące warunki płatności: przelew 14 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego prawidłowo wystawionych faktur VAT.
…………………….. dnia …… ……. ………r. …………………………
( czytelny podpis osoby uprawnionej zgodnie
z zaświadczeniem o wpisie do ewidencji
działalności gospodarczej lub imienna pieczątka)